Рецепта за тиквеник от Светла

За този тиквеник ме светна моята приятелка Светла, като първо ме изкуши със снимка, както много обича да прави. От тогава ни е любимата...


За този тиквеник ме светна моята приятелка Светла, като първо ме изкуши със снимка, както много обича да прави.

От тогава ни е любимата рецепта и изчезва много бързо от тавата. Предупреждавам, че е много сладък и много вкусен.

Продукти:
1 пакет кори
половин тиква
смлени орехи на око
захар за поръсване, пак на око
3-4 супени лъжици олио
масло
канела

Приготвяне:

Тиквата се настъргва и се задушава с малко вода и олиото. Може да се прибави канела по желание.

Вземат се две кори заедно. Върху тях се слагат няколко лъжици от задушената тиква, смлени орехи и 2-3 лъжици захар. Всичко разпределено равномерно върху кората. Навива се кората на руло и се поставя в предварително намазана тавичка. Така се процедира, докато свърши тиквата и се напълни тавата.

Отгоре върху тиквеника се слагат няколко късчета масло и се посипват 2-3 лъжици захар. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

You Might Also Like

0 comments