Макарони с тиквички и лук

  Сезонът на тиквичките започна и тъй като в един момент има изобилие от тях, се налага да експериментирам с различни рецепти. Присъстват ...

 
Сезонът на тиквичките започна и тъй като в един момент има изобилие от тях, се налага да експериментирам с различни рецепти. Присъстват в менюто ни всеки ден, дори и десерт правих с тях. Днешната рецепта е много елементарна и вкусна.

Необходими продукти:

макарони по ваш избор
една тиквичка
няколко глави лук
копър, черен пипер, сол

Приготвяне:

Тиквичките се нарязват на кръгчета и после на половинки. Задушават се с малко олио и когато поомекнат към тях се добавя нарязаният на полумесеци лук. Подправят се с копър, черен пипер и малко сол и се оставят на котлона до пълно омекване.

Макароните се сварят в подсолена вода за 6-7 минути, като се внимава да не се разкашкат. Изцеждат се от водата и към тях се прибавят задушените тиквички и лук. Може да се подправи с малко соев сос. Сервират се топли, защото тогава са най-вкусни.


You Might Also Like

0 comments